ITAAB INVESTERAR I MODERN STANSTEKNIK

Specialtillverkar metalltak

ITAAB Trading AB startade på 1950-talet med tillverkning och försäljning av innertak och undertak i metall. Företaget levererar idag specialtillverkade undertak av metall och integrerade belysningslösningar, för de flesta typer av miljöer inomhus och utomhus.

I sortimentet finns det egna varumärket Itaab men också Luxalon från Hunter Douglas som är en av världens ledande leverantörer av metalltak.

Senaste innovationerna inom modern stansteknik

ITAAB har investerat i en Punch Genius 1225 med tillhörande Compact Express från Prima Power, levererad och installerad av Din Maskin. Det är en servodriven, högeffektiv stansmaskin med de allra senaste innovationerna inom modern stansteknik.

Den roterande stanshammaren ger kortare verktygsväxlingstid och de lyftbara borstborden vid revolvern ger en repfri process. Maskinen har dessutom många vridbara verktyg i revolvern, vilket reducerar ställtider och ökar den obemannade körningen.

– Vi har ett större projekt på gång och hade därför behov av att investera i en stansmaskin. Vi har sedan tidigare en maskin från Finn-Power (numera Prima Power) och vi känner oss trygga och bekväma med det märket. Att vi dessutom kan använda samma verktyg som tidigare är naturligtvis en fördel, säger Mattias Brink, vd, ITAAB Trading AB.

Automation på liten yta

Compact Express som är en automatiserad lösning för materialhantering och som dessutom ryms på en liten fabriksyta, har gjort att ITAAB tagit nästa steg i att automatisera produktionen.

Magnus Levander, säljare på Din Maskin, berättar att en Punch Genius utan den automatiserade lösningen, ryms på 5,9 x 6 meter och med Compact Express, så ryms hela maskinen på endast 6,1 x 6,6 meter.
Maskinen levererades och installerades i början av året och Mattias Brink avslutar med att ge en eloge till Teodor Axelsson, servicetekniker på Din Maskin.

– Teodor och hans kollegor har gjort ett grymt bra jobb med installationen och allt har gått väldigt snabbt och smidigt, avslutar Mattias Brink.

Översta bilden från vänster: Magnus Levander, Jacob Berggren, Tobias Nylin, Teodor Axelsson, Joel Florén och Kenneth Berggren
Undre bilden: Jacob Berggren, Tobias Nylin