EFFEKTIV KOMBILASER PÅ LITEN YTA

På Elmia Plåt skulle Din Maskin bland annat ha visat upp kombilasermaskinen Combi Genius från Prima Power som i år kommer med flera spännande nyheter.

Prima Power, med tillverkning i Italien, Finland och USA, har sedan starten utvecklat många högteknologiska produkter och är idag en världsledande leverantör till bland annat flyg- och bilindustrin.

Nytt system för ögonsäkerhet

Den nya Geniusserien har en roterande stanshammare som, tillsammans med en ny familj Multitool, gör det möjligt att få i 384 indexerbara verktyg samtidigt i verktygsrevolvern. Den innehåller dessutom fler stansar med större diameter. En annan fördel är att den nya stanshammaren mycket snabbt växlar från en stans till nästa. Programmerbara spänntänger gör det dessutom möjligt att stansa över hela plåtytan med alla verktyg.
Nytt är även att Prima Power har utvecklat ett nytt säkerhetssystem tillsammans med TÜV Süd GMBH. Det nya systemet gör att de inte längre behöver solida väggar för fiberlaserns ögonsäkerhet.

– Det nya systemet kommer att underlätta arbetet för operatören eftersom åtkomsten blir mycket bättre. Det blir också mycket lättare att se vad som händer inne i systemet under drift. Med det nya ögonskyddssystemet är det möjligt att ha en helt öppen kabin med vanliga skyddsnät istället för att bygga in hela cellen i plåtväggar och skärmande fönsterrutor, säger Henrik Bergkvist, produktansvarig på Din Maskin.

Automationslösningar för avancerade sorteringskrav

Combi Genius tillverkas i tre storlekar för plåtformat 1250×2500, 1500×3000 samt 1500×4300. Maskinen kommer med tre sorteringsluckor för stansade och laserskurna detaljer. På bilden visas maskinen i kombination med Compact Express laddare och staplare. Även andra automationslösningar finns att tillgå för mer avancerade sorteringskrav.